Secret Sate van de Familie Jansen

Een recept van Danny Jansen

Bereidingswijze

Snijd de varkensnek in kleine stukjes. Pel de knoflookbol en snijd de teentjes fijn.  Vijzel de korianderkorrels en meng samen met de knoflook, de zonnebloemolie, de ketjap en de bruine suiker. Breng de marinade op smaak met citroensap en het komijnpoeder. Marineer het vlees minimaal 4 uur, het liefst een nacht van te voren.

Pel voor saus de ui en de knoflook. Snipper de ui en snijd de knoflook  en de rode peper fijn. Kneus de serehstengel en vijzel de korianderkorrels. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook aan. Voeg de serehstengel, de korianderkorrels, salamblad en de laos aan. Fruit even mee en voeg de pindakaas toe. Breng op smaak met de bruine suiker en citroensap. Verdun eventueel met water.

Verhit een grill en grill de sate rond om bruin en gaar aan. Serveer met de satesaus

Ingrediënten

  • 1 kg varkensnek
  • 1 bol knoflook
  • 2 el korianderkorrels  (ketoembar)
  • 500 ml zonnebloemolie
  • ca 2 dl zoete ketjap
  • 2 el bruine suiker
  • citroensap
  • 1 mespuntjes komijnpoeder (djinten)

Voor de satesaus

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 0,5 serehstengel
  • 2 tl korianderkorrels (ketoembar)
  • 1 salamblad
  • 2 cm laos
  • 1 pot pindakaas
  • 1 el bruine suiker
  • citroensap
Danny Jansen en Leon Verhoeven