Bolognese Bianco

Een recept van Rudolph van Veen

Bereidingswijze

Kook de spaghetti gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de bleekselderij en de bleekselderij en de venkel in kleine stukjes.

Verhit voor de saus een scheutje olie in een ruime pan en fruit de ui, knoflook, bleekselderij en de venkel circa 5 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt 5 minuten mee. Schenk de wijn erbij, laat 5 minuten koken en breng op smaak met peper. Voeg de mascarpone en het bouillonblokje toe en laat de saus op laag vuur circa 10 minuten koken.

Snijd de bieslook fijn. Roer de spaghetti door de saus en kook nog 2 minuten door.

Serveer de Bolognese Bianco met de bieslook en rasp de kaas erover.

Ingrediënten

  • 2 personen
  • 150 g volkoren spaghetti
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 5 stengels bleekselderij
  • 2 venkelknollen
  • 15 ml olijfolie extra vierge
  • 200 g kalfsgehakt
  • 100 ml witte wijn  *droge
  • 200 g mascarpone
  • ½ groentebouillonblokje
  • ½ bosje bieslook
  • 30 g Parmezaanse kaas
Rudolph van Veen en Leon Verhoeven